CURSUL DE FORM. PROFESIONALĂ PENTRU BUCĂTARI – LA START

ADL Progres organizează curs de calificare in meseria de bucatar. Acesta va debuta in august 2011. In lunile mai, iunie si iulie au avut loc actiuni de selectie a participantilor la cursuri. Au fost selectate 29 de persoane pana in acest moment. Acestea au completat toata formularistica necesara legata de curs, primind in acelasi timp si consiliere profesionala de la specialistii ADL Progres.

Cursul se va derula intr-o comuna din apropiere de Gura Humorului - Suceava. Locaţia a fost aleasa in mod intenţionat acolo deoarece in zona există foarte multe pensiuni turistice şi cerere mare pentru angajarea de persoane cu această calificare.

Cursul este gratuit si se adresează persoanelor fără loc de muncă cu domiciliul în mediul rural si care au absolvit cel putin invatamantul obligatoriu, adica 10 clase.

Cursul este organizat şi finanţat prin intermediul proiectului intitulat „Creşterea competitivităţii economice şi ocuparea forţei de muncă din spaţiul rural”, derulat prin intermediul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane. Acest proiect este implementat în parteneriat de către Fundaţia PAEM Alba, ADL Progres Piatra Neamt şi ARCA Brăila.