10 ani Asociația „ADL-PROGRES”

Au trecut zece ani de cand un manunchi de oameni a decis sa cladeasca o organizatie non-guvernamentala pe care sa o aseze pe piata serviciilor cu de dezvoltare comunitara.

Cu timiditatea specifica oricarui inceput dar cu dorinta de implicare si cu responsabilitate am pornit la drum. Am inceput cu un curs de specializare in ocupatia de Manager proiect.Succesul obtinut prin numarul mare de solicitanti ne-a dat curaj si am continuat cu furnizarea altor cursuri de calificare in meserii cerute pe piata muncii.

In anul 2007 am depus primul proiect cu finantare europeana prin Phare 2005, am continuat cu alte finantari pe Phare 2006 si apoi pe POSDRU 2007-2013.

Am construit echipe de proiecte cu tineri si mai putin tineri specialisti in servicii de dezvoltarea resurselor umane pe piata muncii din regiune si din tara. In prezent avem o echipa de profesionisti formata din 15 de persoane angajate, lucram cu peste 40 de colaboratori (lectori-formatori)pentru cele 25 de cursuri autorizate ANC, la care se adauga un corp de 10-12 voluntari.

Experienta acumulata pe parcursul acestor zece ani ne indreptateste sa afirmam ca fara munca, implicare si responsabilitate nu putem fi competitivi si sa ne mentinem pe piata aflata intr-o permanenta schimbare.

La data bilantului de zece ani doresc sa  ca am oferit servicii de informare, consiliere,  mediere si formare profesionala pentru …..persoane  aflate in cautarea unui loc de munca din regiunile Nord- Est , Sud-Est, Centru si Vest.

Am fost implicati in realizarea de studii si cercetari sociologice privind nevoile de asistenta pe piata muncii, in special din mediul rural, am asistat agenti economici si comunitati locale pentru elaborarea de planuri strategice de dezvoltare a resurselor umane sau de accesare de fonduri europene pentru dezvoltare.

In paginile prezentei lucrari veti gasi detalii despre partea posibil de inventariat a muncii noastre. In spatele acestei prezentari se ascund zile si nopti de munca, de stre si emotii. Fiecare proiect inseamna pentru noi o noua institutie “fara pereti” pe care o edificam in sprijinul persoanelor interesate de serviciile noastre.

Pentru cei zece ani de munca si impliniri ai organizatiei noastre  doresc sa aduc sincere multumiri colectivelor de experti proprii, partenerilor, colaboratorilor,  si institutiilor publice care au evaluat, monitorizat si au indrumat munca noastra.

Cu multa recunostinta si respect,
Maria Talpa, presedinte Asociatia ADl-Progres

Brosura 10 ani ADL Progres